Fotografering

Undra när inspirationen ska hitta tillbaka? Förr älskade jag att fotografera. Jag hade alltid en kamera med mig, oavett var jag gick. Men jag tror att jag tröttnade efter tiden. Jag såg ingen positiv utveckling i mina foton. Det är nästan så att bilderna var bättre då när jag började. Kanske är det de att ju mer man lärde sig om fotografering och om kameran, desto mer fokuserade man på ”rätt vinkel”, dom rätta inställningarna, dom oskrivna lagarna inom fotografering och glömde bort vad som egentligen skapar bra och unika foton. Det handlar inte om att ha rätt inställningar (givetvis, är dom helt åt skogen kan det lätt bli väldigt fel) eller var fokus ska vara. En bild ska förmedla en känsla. Eller så är det iaf för mig. Jag ser många bilder var t.ex horisonten är placerat på exakt rätt ställe (inte i mitten) eller fokus är på rätt ställe, skärpan är på plats osv. Men det gör inte en bild extraordinärt vacker. Jag är nog mer för de vågade, konstiga som skiljer sig från mängden. För det är så jag ser mig själv. Udda.

2008

2009

2010

Efter att ha tittat genom foton både på min dator och externa hårddisk konstaterar jag att efter början på 2010 har jag slutat fotografera. Jag undrar hur det kommer sig. Jag hade det väldigt tufft 2010, jag har aldrig haft det så mörkt som då. Jag hade kommit så lågt ner en människa kan komma. Det är nästan så att fotograferingen stannade där nere i helvetet. Och jag är inte stark nog att hämta upp den. Tänk om det inte alls handlade om min utveckling. Kanske var jag tillräckligt duktig men livets mörker kom emot mig. Stal från mig de som jag älskade.

Sol är gott för humöret

Solariet gjorde verkligen susen. Dock vet jag inte om jag blev så brun. Mamma tyckte då jag såg ut som en neger när jag var till affären, men de kan ju beropå att jag hade en vit jacka. ;) Ska nog försöka göra ett återbesök på torsdag. Tror inte jag brände mig heller denna gång. Brukar oftast bränna mig just under ögonen, och så är jag röd som en kräfta i ca tre dagar. Men ännu känns det iaf inget. Skönt!

Plockade fram alla mina kameror idag också. Tog ut filmrullarna som var färdiga. Tänkte kolla ifall någon i Rovaniemi skulle vilja framkalla dom och göra digitala kopior. Har tre rullar och en engångskamera som är klar. Skulle vara spännande att se hur dom blivit. Är ju inte de lättaste att fotografera analogt. :)

Blev även lite inspirerad till att plocka fram systemkameran. Tog ca hundra biler, men typ fyra blev bra. Så kan det gå. Att fota med ett objektiv utan AF är visst inte så lätt. Man tycker man har fokus på rätt ställe när man kollar genom kameran, men sen när man tittar på datorn så är det helt åt skogen! Får väl helt enkelt öva på de där. Önskar jag hade en silver/vit reflexskärm. Skulle vara kul att fotografera typ porträtt. Selina är ju en super bra försökskanin :)

Inget vettigt här inte

Varit lite dött på bloggfronten idag. Ber om ursäkt för det. Har egentligen inte gjort något idag. Surfat runt lite, spela spel på facebook. Har egentligen inget vettigt att skriva just nu. Får väl återkomma när jag har det.

Jag och syrran på valborg :)