Med vinden i håret

Livet tar verkligen oväntade vändningar konstant. Känns som om man är en ofrivillig passagerare på en berg-o-dalbana just nu.

Som jag kunde gissa blev det inget med den allt för unga killen. De spelar ingen roll vad folk säger, ålder spelar visst roll! Men jag är inte ett dugg ledsen för det. För i samma veva så dök det upp en väldigt oväntad person. En person som jag för ett bra tag sen spanat in och varit nyfiken på å lära känna. Men då konstaterade jag att han vara för blyg och garanterat inte min typ. Men en dag så vågade han ta de första steget, vågade börja prata med mig. Och vi har umgåtts en del under helgerna och vi smsar å ringer en del.

Men som allt med mig så är det komplicerat. Dels så har bägge jävligt mycket bagage, men egentligen ser jag inte de som något hinder. Jag har varit ärlig från första början och jag berättar gärna om han frågar något. Jag känner att de finns ingen anledning till att försöka förfina saker. Jag är den jag är, de jag gjort har format mig till den jag är. Sen är jag inte kanske så stolt över allt som hänt i mitt liv, men de har hänt och de är en del av mig. Så är det bara. Jag önskar bara han ville berätta lite mer om sig själv också.

Sen är de det att i en by som denna börjar det snackas direkt. Och ingen av oss har lust för skitsnack, iaf inte innan vi vet vad som är på g mellan oss. Men de skapar ju lite problem, att behöva dölja att vi känner varandra. Och att inte kunna umgås in public gör det svårare att lära känna en person.

Tiden lär väl utvisa vad som händer. Men aldrig hade jag trott att en person kan få mig att känna som han gör. Jag har alltid trott att de där med fjärilar i magen är skitsnack. Men nu vet jag att de faktisk inte är det. En person kan verkligen få det att pirra i magen, få en att bli helt varm inombords. Tyvärr måste jag försöka hålla mina känslor tillbaka, jag vill inte bli sårad igen. Och jag är en på tok för blåögd människa som vill se de bästa inom alla.

Ojdå…

Ja, jag har nog glömt att jag ens har en sådan här blogg grej också. Men inte har jag haft tid å uppdatera här inte.

Mycket har hänt den senaste tiden. Sista augusti jobbade jag min sista dag på Alko. Jag hade visserligen fått fortsätta jobba på Alko i Kolari, men jag blev antagen till en utbildning och jag kände att det är dags att testa på något nytt och ta tag i små drömmar man haft. Och min utbildning är i slutspurten just nu. Bara göra klart praktiken och klara yrkesprovet sen är jag färdig lastibilsförare :D

Har min praktik på Enbuska Oy i Pello, aldrig hade jag trott att jag skulle tycka de var så kul å köra timmerbil. Alltid tänkt att det är jätte svårt å obehagligt. I fraktbilar ligger ju tyngdpunkten hyffsat lågt ner, men timmerbilar är ju fyllda ända upp så den svajar en del när man kör. Men man vänjer sig faktiskt jävligt snabbt. Har nu kört en del med last och jag tycker inte de är så mycket annorlunda från å köra bil. Visst, du kommer inte upp i fart lika fort och du måste komma ihåg att den är lång så man får tänka till lite innan man svänger i korsningar.

Annars har de inte hänt så himla mycket. Blivit en del festande den senaste tiden, men de är bara kul. Man ska väl passa på när man är ung eller hur? Kul å få träffa lite folk ju, har suttit innanför husets väggar alldeles för länge :)

Min kusin / My cousin

 

Min älskade kusin Mariel har varit upp till Pello förra helgen. Men tyvärr hade jag både trav och jobb så vi kunde inte gå ut. Men vi får försöka ta igen det till sommaren när dom kommer upp nästa gång. Vi ses tyvärr alldeles för sällan. Blir oftast bara en gång per år, om ens det. Hon bor i Hyvinkää som är en förort till Helsingfors. Och jag har ju typ aldrig tid att åka någonstans. Det är väldigt länge sen jag sist varit och hälsat på där.

My dear cousin Mariel came up to Pello last weekend. But I had both trotting and work so we could not go out to party. But we will try to make up for it in the summer when they come up next time. We see each other so rarely. Mostly like once a year, if that. She lives in Hyvinkää that is a suburban to Helsinki. And I have no time to go nowhere. It’s a really long time since I visited them there.

IMG_20130505_000234

Utökning i familjen / The family is growing

Ja, som rubriken säger, det blir utökning i familjen. Men ni kan vara lugna, det är inte med Homo sapiens utan med Equus ferus, dvs Häst! Har länge funderat på att köpa mig en egen häst. Ja, Swift Typhoon är ju som min även om han på papper är Samis. Och jag kommer alltid älska honom av hela mitt hjärta. Men tyvärr är det så att vi inte vet vad vi ska ta oss till med han någon mer. Han går inte att rida, inte att köra, han är fientlig mot andra hästar (det har han iofs alltid varit, tydligen ännu värre när han var ung) och han är rädd för typ allt. Jag vill inte sälja han, men jag har nu fattat beslutet att han ska säljas till en bra köpare, en som INTE tänker göra mat av honom. Och hittar vi inte någon sån köpare så är jag nog beredd på att låta han somna in. Jag ser det som ett mycket bättre alternativ än att någon äter upp honom. Jag bryr mig inte om pengarna vi förlorar, min älskling förtjänar så mycket bättre.

Nå, iaf. Den nya hästen heter Ekeby Nicklas och är en sju-årig valack. Mer info finns här. Egentligen hade jag vela ha en lite yngre häst, och gärna en hingst. Men eftersom det är ändå min första egna så valde jag att lyssna på Sami och köpa en häst som vi vet är snäll och lätt att hantera. Och dessutom kommer Sami vara tvungen och hjälpa mig ekonomiskt då jag inte har råd att sätta mer än 2000€ på en häst, och riktigt så billig är han inte. På söndag ska vi åka och hämta honom och en annan häst från Oulu.

 

Yes, as the headline says, our family is growing. But don’t worry! It’s not with Homo sapiens but with a Equus ferus, better known as a Horse! I have been thinking of buying my own horse of a while now. Yes, Swift Typhoon is like my even if he is on paper Samis. And I will always love him with all my heart. But unfortunately no one of us know anymore what to do with him. I can’t ride him, we can’t drive him (I don’t know the real word for it but he is a trotting horse and we drive him with a sulky), he is aggressive to other horses (he has always been that way) and he is afraid of everything. I don’t wanna sell him but I have made up my mind now, I will sell him to a good buyer who WONT make hime into food. And if we don’t find such a buyer I think i’m willing to put him to sleep. I see it as a much better option than have someone eat him up. I don’t care about the money we loose on it, my boy deserves so much better.

Anyway, the new horse is named Ekeby Nicklas and he is a seven years old gelder. More info here. I did want a bit younger horse and maybe a stallion. But since it’s my first own horse I listen to Sami that it’s better to buy a horse we know is kind and easy to handle. Also Sami has to help me financially because I can’t afford to put more than 2000€ on a horse and he is not quite that cheep. On sunday we are going to pick him and another horse up from Oulu.

Innehållet / The content

Mina pyssel grejer från England kom alltså idag. Gissa om jag är glad! Och överraskad över hur fort det gick. Mina Shimmering Iridenscent Watercolour Paints var ju såklart i paketet. Beställde ju även en tub Glossy Accent, en brun stämpeldyna och ett verktyg som jag nog kommer använda till egengjorda blommor.

My craft suplies from England arrived today. Do I need to tell how happy I am? And i’m so surprised over how fast they came. My Shimmering Iridenscent Watercolour Paints was in the packet of course. I also ordered a tub of Glossy Accent, a brown stamping pad and a tool I will use when I make my own flowers.

IMG_20130315_191117

 

Fick även ett brev idag. Beställde från Huuto.net (Finska tradera) några stämplar förra veckan. Fyra hÄnglar och stÄnglar, två Gorjuss och en som jag inte har en aning om vad det är för märke på.

I also got a letter today. I ordered from Huuto.net (finnish ebay) a few stamps last week. Four hÄnglar & stÄnglar, two Gorjuss and one that I have no idea what the brand is.

IMG_20130315_192436

Språk

Funderat på att faktiskt göra om min blogg lite. Böja det något mer mot ”scrapbooking” hållet. Men sitter nu och funderar på om jag ska skriva på svenska, finska eller engelska. Eller kanske köra på både svenska och engelska? Sett att en del gör det. Dels för att då kan nästan alla läsa. Men kommer jag palla skriva på engelska? Well, jag skulle väl kunna testa iaf.

Cheek <3

Var till Ylläs på tisdag med syrran för att se Cheek. Vi gick självklart på bägge konserten, även om man inte såg något under första. Men andra så stod vi i princip längst fram. En rad framför oss bara :) alltså man såg super bra!
Men de bästa hände ju efteråt. Uppe i baren. Hela gänget kom till baren och vi fick en autograf och ta bild med Cheek. Fick prata lite och de var som rena drömmen! Fick även en bild med DJ Luoma, super söt grabb ju!

image

image

image

image

Början

Ja, vad ska man skriva. Tiden den rullar på. De där med killar går inte så värst bra. För om sanningen ska fram så tvivlar jag på att någon kommer få mig att känna samma som en person gjort. Och när man upplevt de där alldeles extra är de svårt å nöja sig med något mindre. Eller?

Jobbet rullar på, jobbar inte så ofta nu. Är ju lågsäsong. Dötråkigt på jobbet när de inte är nå folk. Men så är det ju i januari. Snart drar de igång igen :)

God natt!

Första kortet

Gjorde mitt första kort med magnolia stämpel. Måste erkänna att jag är jävligt nöjd med den. Trotts att den är hyfsat enkel.

image

Det är alltså en magnolia stämpel som jag färglagt med ProMarkers. Runt om den och på den lila bakgrunden har jag stämpla med en Tim Holtz stämpel. Tim Holtz stämplar är rätt dyra, men jag älskar dom! Perfekt till bakgrunder och andra små detaljer. Blomman har jag stansat med stansen som följde med i Big Shoten jag fick i julklapp.
Tagen har jag gjort själv, inte helt perfekt alltså. Kramar stämpeln minns jag inte var jag köpt. Fjädrarna hittade jag i mina gömmor.

Känner mig i behov av fler stansar, stämplar och ProMarkers. Får investera senare. =)