Utökning i familjen / The family is growing

Ja, som rubriken säger, det blir utökning i familjen. Men ni kan vara lugna, det är inte med Homo sapiens utan med Equus ferus, dvs Häst! Har länge funderat på att köpa mig en egen häst. Ja, Swift Typhoon är ju som min även om han på papper är Samis. Och jag kommer alltid älska honom av hela mitt hjärta. Men tyvärr är det så att vi inte vet vad vi ska ta oss till med han någon mer. Han går inte att rida, inte att köra, han är fientlig mot andra hästar (det har han iofs alltid varit, tydligen ännu värre när han var ung) och han är rädd för typ allt. Jag vill inte sälja han, men jag har nu fattat beslutet att han ska säljas till en bra köpare, en som INTE tänker göra mat av honom. Och hittar vi inte någon sån köpare så är jag nog beredd på att låta han somna in. Jag ser det som ett mycket bättre alternativ än att någon äter upp honom. Jag bryr mig inte om pengarna vi förlorar, min älskling förtjänar så mycket bättre.

Nå, iaf. Den nya hästen heter Ekeby Nicklas och är en sju-årig valack. Mer info finns här. Egentligen hade jag vela ha en lite yngre häst, och gärna en hingst. Men eftersom det är ändå min första egna så valde jag att lyssna på Sami och köpa en häst som vi vet är snäll och lätt att hantera. Och dessutom kommer Sami vara tvungen och hjälpa mig ekonomiskt då jag inte har råd att sätta mer än 2000€ på en häst, och riktigt så billig är han inte. På söndag ska vi åka och hämta honom och en annan häst från Oulu.

 

Yes, as the headline says, our family is growing. But don’t worry! It’s not with Homo sapiens but with a Equus ferus, better known as a Horse! I have been thinking of buying my own horse of a while now. Yes, Swift Typhoon is like my even if he is on paper Samis. And I will always love him with all my heart. But unfortunately no one of us know anymore what to do with him. I can’t ride him, we can’t drive him (I don’t know the real word for it but he is a trotting horse and we drive him with a sulky), he is aggressive to other horses (he has always been that way) and he is afraid of everything. I don’t wanna sell him but I have made up my mind now, I will sell him to a good buyer who WONT make hime into food. And if we don’t find such a buyer I think i’m willing to put him to sleep. I see it as a much better option than have someone eat him up. I don’t care about the money we loose on it, my boy deserves so much better.

Anyway, the new horse is named Ekeby Nicklas and he is a seven years old gelder. More info here. I did want a bit younger horse and maybe a stallion. But since it’s my first own horse I listen to Sami that it’s better to buy a horse we know is kind and easy to handle. Also Sami has to help me financially because I can’t afford to put more than 2000€ on a horse and he is not quite that cheep. On sunday we are going to pick him and another horse up from Oulu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

29 656Spamkommentarer blockerade hittillsSpam Free Wordpress

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>